Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 11:40 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Дек, 2004 1:24 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Понякога , когато ни се дояде авокадо..просто го разцепвам на половинки (с въртеливо движение се отделя едната полвинка, след като е связано на дълго, а после с нож изваждам костилката от другата, правя 3-4 успоредни нареза в две диагонални посоки и посипвам с лимонов черен пипер ( ако нямате тази моя любима подправка използвайте лимонов сок и прясно настърган черен пипер) и сол и готово....яде се направо от кората с чаена лъжичка! За гости може да се разрежат 2-3 ида се аранжират красиво в поднос като в средатана всяко след като са подправени да се напълнят с прясно нарязана доматена салса(салсата се прави от домати, лук кромид или зелен или по-малко от двата ,силантро или магданоз и подправки) става почти като гуакамоле. Идеално с препечени филийки или мексикански царевичен чипс.
_________________


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2008 6:45 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Един от най-лесните начини за рязане, махане на кората и костилката на авокадо е следният:

http://www.expertvillage.com/video/60547_chopping-fruit-avacado.htm

Може да се използва и обикновена супена лъжица.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB