Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:16 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Апр, 2005 8:37 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
vegetarianec написа:
Пяната се появява заради кръвта в месото, т.е. няма как да се справиш, освен, ако не обезкървиш месото изцяло.
При зеленчуците го няма този проблем :lol:


Кръвта при първия досег с високата температура се коагулира и не се пени.
Пени се само яйцето, което присъства винаги в рецептите за пържени кюфтета.
Направи проба - не слагай яйце в каймата за пържене и виж резултата.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юли, 2005 1:15 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2005 12:38 am Пет
Мнения: 23
Location: Montreal/Пловдив
gotin написа:
....Пени се само яйцето.....


май белтъка е виновен, а :roll: :)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юли, 2005 11:36 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
flash* написа:
gotin написа:
....Пени се само яйцето.....


май белтъка е виновен, а :roll: :)


Вероятно. А може да е и от жълтъка.
Факт е, че като се правят кюфтета без яйце вътре (има и такива рецепти) при пържене не се образува пяна.
А когато се сложат повече яйца - много се пени.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB