Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:00 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 27 Мар, 2006 3:05 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Относно полезния съвет от сайта
Quote:
Не се препоръчва използването на ананас или киви за приготвяне на желе, тъй като те съдържат вещества, възпрепятстващи сгъстяването на желатина.
една читателка написа
Quote:
Съществува начин за неутрализиране на веществото което пречи на желирането - да се постави заедно със желатина и 1 люто чушле (чили) разрязано на половинки в сока от ананас или киви. След разтваряне на желатина сместа се прецежда и се оставя да се желира в хладилника. Тази хитрина видях случайно неотдавна в един научно-популярен филм "химици в кухнята", но за съжаление не запомних канала. Там се обясняваха и други такива хитрини, като например как да се обработват термично правилно картофите за да се получи вкусно пюре или коричка при пърженето им. Същия филм е излъчван преди година и по канал Дискъвъри.
Вероятно нашата читателка говори за предаването "Химия в кухнята" с Хестън Блументал по Дискавъри Сайънс. Благодарим за уточнението.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB