Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:03 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Апр, 2008 12:31 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Мар, 2008 1:42 pm Съб
Мнения: 1
Да се разпиша като за начало тук ;)
Никога не изхвърлям маринатаа от трушията, киселите краставички и зелевия сок - идеална марината са за месо и риба, а могат да се ползват и за разреждане на сосове, става вкусно.
Аз трушия много рядко правя, обикновено купувам, но ако ми е харесала, след като свърши, в маринатата слагам отново зеленчуци и след известно време те пак стават трушия със същия вкус.
Рибата се обезмирисява и става много вкусна, ако се маринова в портокалов сок.
Гъбите измивам "мързеливо" като в купа с капак сипя вода и брашно, захлюпвам и тръскам. Изчиства се калта, после само леко се изплакват, но не се налага да се мият една по една.
Зеленчуци замразявам във формички за лед. След замръзването насипвам в торбички.
За сгъстяване на сосове и паниране ползвам брашно от нахут, става много вкусно.
Постните сърмички стават по-вкусни ако се добави сварена елда.
Кашкавала за паниране замразявам преди това, за да не се разтече.
Цвеклото варя на парчета, но на пара, за да си запази цвета.
Като се сетя друго ще допълня.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Апр, 2008 1:05 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Ето и две мои "хитринки": когато пека риба във фурната, се налага да я "обезмирисвам", като във все още горещата фурна наръсвам малко канела. А когато правя щрудел или сладкиш с ябълки, за попиване на сока им не използвам нито грис, нито галета, а овесени ядки. Става много по-вкусно и видът на десерта е по-интересен.

:P Сигурно ще замирише на скумрия с канела... :P
Сигурен и отработен съвет е да се поръси или да се сложи чинийка със силен винен оцет - перфектно дезодорира.
А класиката за мариноване на риба си остава лимонът.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2008 11:08 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Яну, 2008 4:28 pm Сря
Мнения: 74
Location: London
gotin написа:
biskvitka написа:
да се поръси или да се сложи чинийка със силен винен оцет - перфектно дезодорира.


това с оцета определено работи. идеята за канела я оставям за довечера след като изпека пастървата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB