Да се разпиша като за начало тук
Никога не изхвърлям маринатаа от трушията, киселите краставички и зелевия сок - идеална марината са за месо и риба, а могат да се ползват и за разреждане на сосове, става вкусно.
Аз трушия много рядко правя, обикновено купувам, но ако ми е харесала, след като свърши, в маринатата слагам отново зеленчуци и след известно време те пак стават трушия със същия вкус.
Рибата се обезмирисява и става много вкусна, ако се маринова в портокалов сок.
Гъбите измивам "мързеливо" като в купа с капак сипя вода и брашно, захлюпвам и тръскам. Изчиства се калта, после само леко се изплакват, но не се налага да се мият една по една.
Зеленчуци замразявам във формички за лед. След замръзването насипвам в торбички.
За сгъстяване на сосове и паниране ползвам брашно от нахут, става много вкусно.
Постните сърмички стават по-вкусни ако се добави сварена елда.
Кашкавала за паниране замразявам преди това, за да не се разтече.
Цвеклото варя на парчета, но на пара, за да си запази цвета.
Като се сетя друго ще допълня.