сладководни
Костур - варен, пържен, паниран, печен на скара и на фурна, задушен;
Сьомга - варена, пържена, печена на фурна и на скара, задушена;
Шаран - пържен, печен на скара и на фурна, задушен;
Пъстърва - варена, пържена, печена на скара и на фурна, задушена;
Сом - варен, пържен, печен на фурна, задушен;
Моруна - варена, пържена, панирана, печена на скара и на фурна, задушена;
Толстолоб - пържен, паниран, печен на скара и на фурна;
морска риба и мекотели
Херинга - пържена, печена на скара и на фурна;
Сардина - пържена, печена на скара и на фурна, задушена;
Скумрия - варена, печена на скара и на фурна;
Тон - печен на скара и на фурна, задушен;
Треска - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Хек и Мерлуза - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Минтай - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Акула - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара;
Риба меч - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Морски костур - варен, пържен, печен на фурна и скара;
Налим - варен, пържен, паниран, печен на фурна;
Маслена риба - пържена, печена на фурна и скара;
Талисман - паниран;
Зъбатка - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Гренадир (Макрурос) - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Макруронус - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Карас червен - варен, пържен, печен на фурна и скара;
Морски дявол - варен, пържен, паниран, печен на фурна и скара, задушен;
Ципура - варена, пържена, печена на фурна и скара;
Кальос - печен на фурна и скара;
Морска пъстърва - варена, пържена, панирана, печена на фурна и скара, задушена;
Халибут (Палтус) - варен, пържен, паниран, печен на фурна, задушен;
Лангусти - варени, печени на скара и на фурна;
Омари - варени, печени на фурна и на скара, задушени;
Калмари - варени, панирани, печени на фурна и скара, задушени;
Октоподи - варени, печени на скара и на фурна, задушени;
Скариди дребни - варени;
Кралски скариди - варени, пържени, панирани, печени на скара, задушени;
Миди - варени, пържени, панирани, печени на фурна, задушени;
Миди Сен Жак - варени, печени на фурна и на скара;
Морски раци - варени, пържени, печени на фурна.
Източник: брошурка на П.А.Л. БГ
|