Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:15 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Мар, 2007 4:18 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Заради по-голямата площ, затуй тече повече водЪ.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Мар, 2008 3:49 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Мар, 2008 2:46 am Вто
Мнения: 6
Location: София
Алеко написа:
Защо няма такъв раздел във форума? Често се случва, когато готвим, да установим нещо, за което до момента не сме знаели.

Ето и конкретен пример.

Оня ден пържих тиквички, по най-елементарния начин - нарязани на шайби, посолени, оваляни в брашно и изпържени в тиган със зехтин. И за себе си открих следното:

Когато са нарязани надълго, тиквичките пускат много повече вода, отколкото, когато са нарязани на кръгчета.

Защо е така? Не знам.

може и да пускат вода но така приличат на паржолки ....а и по бързо се испържват тиквичките :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB