Днес реших да направя този мой много любим десерт. Речено - сторено. Действах по тази рецепта за
крем Карамел, само дето намалих общото количество захар от 13 на 10 лъжици.
Половината захар е в тигана за карамелизиране.

Останалата част - в купата за бъркане.

Това е съдчето от Йена-глас, в което пека.

10 яйца (няма нищо общо с Мистър Лейзи!)

1 л мляко
И на това място започна нещо, което би трябвало да влезе в рубриката "Провалите в моята кухня".
Паля значи аз котлона и чакам захарта да се разтопи. Ама нещо не става работата - она си седи бяла и невинна. След около 5 минути поглеждам да не би случайно да съм включил друг котлон. Не, всичко си е наред, само че захарта не се топи. Чак тогава топнах върха на кутрето си, облизах го и установих, че съм сложил сол.
Добре, че не бях чукнал още яйцата в купата. Та хайде всичко отначало. Сега вече се получи желаният резултат.

Карамелизирах съда.

Чукнах яйцата при захарта.

Разбърках с миксера.

Добавих млякото и излях сместа в карамелизирания съд.


След три часа на водна баня на 126,5°С резултатът беше този:

Вкусен стана, а има и за утре!
