миш маш написа:
Извинявам се за късното включване по темата.Аз също за 500 гр..кайма слагам 1 яйце,което ще рече 1жълтък с около 20 мл. бира, и 1 белтък.Но си мисля ,че спокойно може да се сложат и 2 яйца, ако ще е по лесно.Тогава кюфтетата ще станат още по "въздушни".Въпрос на вкус.
Повечето яйца правят каймата по-сбита при пърженето, освен ако не се слагат белтъците предварително разбити.
За пухкава кайма е достатъчно да се сложи малко бира или газирана вода.
Моя позната слагаше в каймата задължително настърган домат и кюфтетата и ставаха много сочни.
Въпросите с кюфтетата сме ги дъвкали отдавна и многократно и стигнахме до извода, че хубави кюфтета стават от доста тлъстичка кайма, както за пържене, така и за печене.