ТеА75 написа:
този метод съм го пробвала и за мое очудване работи доста добре. сега благодарение на gotin разбирам как зехтинът предпазва зеленчуците.
Последният ми "рекорд" беше 10 дни в нормален хладилник, нарочно я оставих. На 10-ия ден беше съвършено свежа.
Единственото, което може да накара пресната салата да пусне сок, това е само солта.
Пробвал съм вариантите нарязана, объркана само със зехтин, объркана със зехтин и сок от лимон или оцет. И при двата случая времето за съхранение беше едно и също, но аз традиционно я правя само със зехтин, защото като вземеш известно количество, тогава е най-добре да го овкусиш с лимон, още малко зехтин и вече сол.
За съжаление, на доста хора не им се вярва, че това е възможно...