Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Сеп, 2019 11:05 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Яну, 2005 12:53 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Реших да споделя малка хитринка за заети хора. Всеки път като правя сладки правя двойна или тройна доза от тестото и замаразявам остатъка. Тестото никога не замръзва "на камък" и обикновенно 2-3 минути са достатъчно за да се отпусне достатъчно за да се загребва с лъжица. По този начин всеки път когато имам неочаквани гости или децата ми заслужат малко глезене мога да имам готови сладки за по-малко от 15 Мин. Също мога да направя 20 или 2 сладки защото тестото може да се презамразявя, и да стои замразено до 6 месеца(макар че рядко остава за толкова дълго ;) )


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2005 10:59 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Image За първи път чувам за такова нещо.. :)
Дори и с маслено тесто ли става?Имам предвид не се ли стяга прекалено много ,ако има много масло в съставките?
И наистина ли няма разлика ,във вкусово отношение, м/у прясно омесените сладки и размразените сладки?Или пък е пренебрежимо малка. :?:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2005 12:01 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Аз научих този трик, когато децата ми донесоха от училище каталози с различни замразени теста за сладки, имаше дори тесто за мъфини, така събираха пари за училището си.

Но купеното тесто ми е малко скъпо, и си рекох, :idea: "хм, не мога ли да си замразя малко от тестото за страхотните капучино-какаови сладки на Лудетина". ;)

Предполагам, че с малено масло ще трябва малко повече време да се размрази, но трика за сладоледени торти и силно замръзнал сладолед работи и за тестото за сладки, (когато държиш ножа или лъжицата в чаща гореща вода).

Не мисля, че ще има драстична разлика в вкуса на замразените и прясно омесени сладки, според мен тайната е, че сладките са опечени след като ги размразиш и си имат вкуса и аромата на прясно опечени сладки!!!

Сигурно има видове тесто, което няма да е добро след замразяване, например ако има ядки в него, може би, макар че работеше за овесените ми сладки. За сега всичко което съм пробвала е работило.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2005 10:22 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В едно коледно списание Бурда имаше рецепта за сладки, които трябва да се сервират веднага или да се замразят, след като се изпекат. Това също е изход от положението, ако имате фризер и сила на волята. Веднъж направих (мисля, че беше двойна доза), казаха ми, че не са хубави и след по-малко от час вече ги нямаше. До замразяване така и не се стигна :( .


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2005 11:09 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Благодаря и на двете ви!Ще пробваме, пък ще видим! :)
Обаче за мъфините ..имам леки съмнения. :-? От опит съм забелязала,че ако не изпечеш сместа веднага..после не са така пухкави ,а по тежки.Може ,ако се замразяват на по малки дози,така че да има възможност сместа много бързо да се втвърди.. :-? .Пробвал ли сте?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB