Аз научих този трик, когато децата ми донесоха от училище каталози с различни замразени теста за сладки, имаше дори тесто за мъфини, така събираха пари за училището си.
Но купеното тесто ми е малко скъпо, и си рекох,
"хм, не мога ли да си замразя малко от тестото за страхотните
капучино-какаови сладки на Лудетина".
Предполагам, че с малено масло ще трябва малко повече време да се размрази, но трика за сладоледени торти и силно замръзнал сладолед работи и за тестото за сладки, (когато държиш ножа или лъжицата в чаща гореща вода).
Не мисля, че ще има драстична разлика в вкуса на замразените и прясно омесени сладки, според мен тайната е, че сладките са опечени след като ги размразиш и си имат вкуса и аромата на прясно опечени сладки!!!
Сигурно има видове тесто, което няма да е добро след замразяване, например ако има ядки в него, може би, макар че работеше за овесените ми сладки. За сега всичко което съм пробвала е работило.