Смехурко написа:
Тази втората практична идея също е в списъка за изпробване.
Първо само трябва да се сдобия с рендето, че не ми се реже толкова много лук "на ръка".
Още веднъж благодаря!
Не ми се иска (а и не е редно) да правя реклами на нещо (
освен на себе си...), но въпросното ренде е най-полезният уред, който някога съм имал.
И то при условието, че обичам да режа всякакви зеленчуци на ръка.
рязането на лук става толкова бързо, че практически се свежда само до обелването му.
Това го оцених когато се наложи да режа по-големи количества лук.
Когато става въпрос само за една глава, то просто не си заслужава да цапаш и миеш рендето, затова и не го бях оценил достатъчно.
За пръв път го оцених, когато реших да сложа във фризера известни количества нарязани моркови и целина на глави. Тогава за 1-2 часа време почистих, нарязах на 4 вида кубчета, пръчици, кръгчета, опаковах и прибрах във фризера 3 кг. моркови и 5 големи глави целина.
Едва тогава осъзнах, че ако го нямаше рендето, това най-вероятно щеше да стане с много повече труд и поне за половин ден.
А рязането на кубчета със сигурност щеше да ми скъса нервите за поне месец напред.
Така че - препоръчвам го на всички от сърце.
Въпреки всичко, пак си режа 1-2 моркова за супа или глава лук с ножчето, на ръка и то с огромно удоволствие.