Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2024 2:55 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Юли, 2008 9:10 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
IPA написа:
За да не се разпада се смесват кайма от телешко без мазнини, например шол, със смлени свински гърди 60:40 или 70:30. И за кюфтета, и за кебабчета на скара си трябва мазна кайма, така че освен да не се разпадат, при топенето на сланината на скара да овкусява месото, т.е. да не става сухо.


Наистина трябва мазна кайма, но не е задължително да е смес от свинско и говеждо. Тъй като в къщи не се яде свинско, аз от години правя кюфтета на скара със говеждо месо - 20 % мазнини. Стават много хубави и сочни, при условие, че не се изпичат много.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 9:42 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Дори най-скъпата готова кайма у нас садържа две Е-та и още една добавка :to4: Но за качествено телешко последния път се наложи да се разходим до Хит!! В околните вериги просто или изобщо нямаше или беше от на телето дядо му :x
Нали съм любител читател на всички етикети, открих, че дори охладените пакетирани меса се обработват с няколко Е-та преди да влязат в тарелките :( :( :(


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 10:42 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Аз затова си пазарувам в месарници - избирам си парчета месо, които ми харесват, казвам какво да ми смелят, съхранявам във фризер.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB