Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Дек, 2018 5:44 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Юли, 2008 9:57 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
За да изчезне миризмата и хлъзгавостта на белината от ръцете ви, сипете отгоре малко оцет или лимонов сок. Белината е основа и когато се смеси с киселина се неутрализира моментално. После си намажете ръцете с крем.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Юли, 2008 7:43 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
kristi написа:
За да изчезне миризмата и хлъзгавостта на белината от ръцете ви, сипете отгоре малко оцет или лимонов сок. Белината е основа и когато се смеси с киселина се неутрализира моментално. После си намажете ръцете с крем.


Най-естественото неутрализиране на основа е с киселина и обратното, това и бабите го знаят.
Но как ще махнеш противната миризма, което е далеч по-големият проблем?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Юли, 2008 8:18 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
gotin написа:
...Но как ще махнеш противната миризма, което е далеч по-големият проблем?

С газ за лампи.
Или с домакински ръкавици - ще миришат те, не кожата ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 9:04 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
gotin написа:
Най-естественото неутрализиране на основа е с киселина и обратното, това и бабите го знаят.
Но как ще махнеш противната миризма, което е далеч по-големият проблем?


Ето още едно ново проучване за Шефа и Маца - дали бабите знаят че белината е основа и се неутрализира с киселина.

Готин, съветвам те, първо да опиташ, а после да коментираш. Ако го беше направил, щеше да видиш, че и миризмата изчезва почти напълно.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 10:20 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
kristi написа:
gotin написа:
Най-естественото неутрализиране на основа е с киселина и обратното, това и бабите го знаят.
Но как ще махнеш противната миризма, което е далеч по-големият проблем?


Ето още едно ново проучване за Шефа и Маца - дали бабите знаят че белината е основа и се неутрализира с киселина.

Готин, съветвам те, първо да опиташ, а после да коментираш. Ако го беше направил, щеше да видиш, че и миризмата изчезва почти напълно.


Да вземем да спретнем една Социологическа кулинарна агенция направо, че да може да се изследват всички аспекти на кулинарното изкуство. :)
Или ще се задоволим с въпросник от 150 въпроса, които да избистрят отношението на бабите (а може и на дядовците :) ), към така наболелите въпроси: белина, хрян, запържване на каймата, кога се слага магданоза.... и други такива.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 10:55 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Мацо, 150 въпроса не са ли множко.

А ако попаднеш на балкански баби, дет балкана пази своите тайни, кви аспекти, кви 5 лева. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 10:59 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Или пък им се вдигне самочувствието и си спретнат един техен си кулинарен форум? :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юли, 2008 12:20 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Мацо, 150 въпроса не са ли множко.

А ако попаднеш на балкански баби, дет балкана пази своите тайни, кви аспекти, кви 5 лева. :lol:


Хич даже, ако се спретна мога и повече да генерирам, проблемът е, че няма да има такива граждани, дето да искат да ги попълват тези анкети. :)

Относно Балкана ще приложим мълчаливо проучване с водене на записки, няма да се споменават никакви девисили и мащерки в кюфтетата. :lol:

Миш, какъвто и форум да направят все ще опрат до внуците (тоест нас :) ).

Съвсем "избелихме" темата, извинете за което.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB