Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Яну, 2005 3:58 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
:idea: Вчера научих един трик при правенето на Дулсе де Лече от една аржентинка и бързам да го споделя с вас. Тя го прави по друг начин.
Тя го прави в голяма тенджера наведнъж в големи количества ( 6-7 литра мляко) и за да си спести бъркането слага в тенджерата няколко стъклени топчета, от тези с които децата си играят на ашици. Започва да бърка и отива да си гледа другата работа, като от време на време пак разбърква. При разбъркването стъклените топчета продължават да се въртят от центробежната сила и не е необходимо да стои до тенджерата.
:idea: Същият трик може да се използва при бъркане на кремове и крем-супи!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2005 11:30 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ако нямаме стъклени топчета, метални от лагери вършат ли работа? Или по-скоро, къде могат да се намерят стъклени, че отдавна не съм играла на ашици?


 Profile  
 
 Рецепта: Топчета
Сготвено на: 27 Яну, 2005 11:36 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Металните са тежки и според мен няма да могат да се въртят и да подскачат, но ако случайно пробваш, кажи после дали има ефект.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2005 11:44 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сетих се, че може да придадат неповторим метален привкус на ястието. Продължавам да мисля.

Пък аз прочетох за една дама, която не обича да разточва тесто и за да направи блатове за медена торта, сложила тестото в чиния от микровълнова, отгоре найлон и табла и стъпила върху цялата конструкция. Мда.
Обичам такива изобретатели!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2005 4:43 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Наскоро правих копривена каша и се сетих за този трик. Вече имам и истински топчета (благодаря, Raza)! Наистина действа!
(Предполагам, че сега всички квартални 30-40 годишни хлапета ще ми завиждат за топчетата :mrgreen:, много са готини ;))


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2005 10:44 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Наскоро правих копривена каша и се сетих за този трик. Вече имам и истински топчета (благодаря, Raza)! Наистина действа!
(Предполагам, че сега всички квартални 30-40 годишни хлапета ще ми завиждат за топчетата :mrgreen:, много са готини ;))


Всичко е прекрасно, само дето не разбрах какво е това "Дулсе де Лече"...


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2005 11:39 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Gotin, това е млечен крем.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Май, 2005 12:01 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Gotin, това е млечен крем.


М-м-м, много вкусно звучи...
Благодаря ти! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB