Shokolatina написа:
Добре де, до тук-ясно, ами тоя ми ти лук, че и 2 кила, в тия буркани, в хладилника ли ги съхранявам и колко издържат там... или ги заварявам
Малеее, голямо готвене ще падне докато се оползотвори целия...
Аз го държа в хладилника (забравих да кажа, че рандеманът е един голям буркан, като омния плюс един наполовината на него. Обаче много тежат - големият сега го претеглих, тежи точно 2 кг. с буркана!), но това е по принцип, не че има нужда.
А наистина, доста време се ползва - първите два пъти го ползвах по 3 месеца 1/3 от това количество. Но сега може би количеството само видимо е повече, защото не е само лук, а и доста количество моркови, а те не се стопяват като лука.
Това ми напомня да не забравя да слагам по повече, като го ползвам.
Между другото, само с лук беше по-вкусно да се яде натюр, намазано на филийка.