Danute написа:
Заслужава да се изпробва. Звучи добре.
Аз искам да споделя един друг начин за ароматизиране на олиото въпреки, че още не съм го изтествала, защото съм много капризна за маслините.
Та, купувате си маслинки(при това сериозно количество), изливате им маринатата, изсипвате ги в подходящ съд и заливате с олио. Хапвате си маслинките докато свършат и след това използвате олиото.
П.П.: Трябва да опитам другия път като си купя от моите маслинки, ама са чак в Метро... Тюх...
Ами... Аз това ароматизирано олио го ползвам има-няма към тридесетина годинки... Просто, в нашето семейство винаги маслините са се държали в буркан, залети с олио, та такова олио винаги сме имали.
Но имаше още един допълнителен детайл - у нас маслините се варяха по 10 мин., след което отцедени и още врели се заливаха с олио или зехтин догоре на буркана. Пробвай, по-вкусно е..
Правих опит и всяка маслинка да я дупча на 3-4 места с игла преди да ги варя, за да поемат от олиото, но не видях някаква съществена разлика между дупчени и недупчени.