ael54 написа:
Пуснах Google "Белене на чесън". Само на едно място беше казано - НАТОПЕТЕ ЧЕСЪНА ВЪВ ВОДА !
Това е истината ! Действа безотказно (1-2 часа).
Жалко че съм избелил хиляди, хиляди скилидки чесън за туршии, че и таратор с нож.
Това, с натопяването на чесъна във вода съм го пуснал аз в интернет, признавам си честно.
А това, с "усукването" на скилидката може да става единствено присъвсем пресен чесън, със стара скилидка изобщо няма да подейства.
Лично аз, когато трябва да изстискам чесън (в повечето случаи предпочитам да го беля и да си го чукам в гаванка с мъничко сол, докато стане на гладка кашичка), използвам пресичка за чесън, но от няколко години се научих, че с тези пресички изобщо не е нужно да белите чесъна, слагате директно необелената скилидка и при пресоването излиза само чесънът, а люспака, както си е редно, си остава в пресичката. Много удобен начин.