Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:12 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Мар, 2005 9:12 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Няма да ми смеете, ами помислете малко :lol: :lol: и ще видите, че съм верен.
По месарниците са изкарали едно с цвят на дъвкана трева... :evil:
Отивате в Практикер, Метро.... и си купувате от пликовете за пране на бельо. Тикате шкембето леко разшкембено вътре, а торбето тикате къде? В пералнята, разбира се. Пускате я да си врътка на 30 градуса (обикновено програмата за цветна вълна, коприна и пердета). Ако трябва ръчно пускате и центрофугата. Ако ви се стори мръсно повтаряте процедурата и вадите шкембето бяло, бяло. На следващото пране слагате монтьорски/рибарски/ловджийски/виладжийски дрехи пускате пералнята на 60 или 90 градуса и е почистена идеално.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2005 10:31 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Какво представляват тези пликове? За прърви път чувам.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2005 10:41 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Ми как да ти обясня. Едни бели, с връзки или цип. ;)
Платнени, мисля че ликра, със сравнително рядка оплетка, за да може водата и праха лесно да влизат/излизат. Слагаш си твоето бельо вътре, на жена ти в друга торба, буташ ги в пералнята и се перат без да се мешат. Не че ще помисля прашки за мои :lol: , но после не си търся чорапите из цялото пране. Уфф, нацапа се малко темата.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2005 5:28 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Крис, гениална идея! Добре, че си имаш негнуслива жена!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Мар, 2005 9:21 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Kriss, ако го направя, мъжът ми ще изхвърли пералнята (и мен :mrgreen:), толкова е гнуслив.
Не продават ли никъде изчистено шкембе? А ако е сварено, още по-добре.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Мар, 2005 9:57 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Ще си купите 2-ра пералня :lol:
В 90% от случаите чистеното агнешко шкембе минава през подобна обработка, но за да белне му добавят и някакви химикали. На мен специално ми мирише на белина. :cry: Замразеното телешко на калъпи също.
Не виждам никаква логика някой да го е гнус от наична на почистване, а после да сърба чорбата. Ако не обича шкембе, вече е друг въпрос.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Мар, 2005 10:49 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
На мъжа само от думата 'субпродукти'му се повдига .
А ястията от шкембе, които харесвам аз, не се предлагат по заведенията (уви :cry:). Ако някой знае полски ресторант, в който да предлагат flaki, да свирне. В противен случай ще трябва да се примиря с хлорното шкембе :-?.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Мар, 2005 10:45 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Kriss,уби ме просто..не мога да повярвам ,че досега не съм чела тази тема.. :lol: :lol: ,за съжаление няма как да се възползвам от препоръките ти,защото мразя шкембе :x ,но съвета ти е много готин.! ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB