Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 12:39 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
 Рецепта: Re:
Сготвено на: 09 Фев, 2012 6:03 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Фев, 2012 1:37 pm Пет
Мнения: 4
hricava написа:
Моя вариант за приготвяне на ориз е подобие на начина по който го правят китайците:
Количеството ориз се промива под течаща вода докато водата стане бистра- трудно дочаквам този момент но все пак поне 5-6 пъти го промивам.
10 мин в хладка вода след това.Изсипвам ориза в съда, в който ще се вари, като водата е в съотношение 1:3 или водата да е 1-2см над ориза.Малко олио и сол и котлона на макс. Започва да ми липсва обаче класическия котлон-тези стъклокерамични плотове постоянно поддържат някаква тяхна си зададена температура и по бавно стават нещата :( В никакъв случай не го бъркам по време на варенето за да не се слепне. Като поизври водата и започне да бъка махам тенджерата и на студено да изстине, като по възможност го изсипвам в разлят съд.
Метода с пържене до "стъклено" нещо не го предпочитам..


това определено ще го пробвам :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Фев, 2012 6:38 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Фев, 2012 6:35 pm Чет
Мнения: 1
Чудесна дискусия!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB