Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:38 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Юни, 2010 11:39 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2010 11:27 pm Вто
Мнения: 3
Не се подвеждайте по тази рецепта,защото ще се чудите как да вадите охлювите от черупките им.
Много по-добре е да направите следното.
Слагате вода в тенджерата.Добавяте две супени лъжици оцет и сол по ваша преценка.Слагате охлювите в тенджерата,след което поставяте тенджерата на котлона.Включвате котлона.Докато се затопли водата охлювите се мъчат да избягат и се подават колкото се може от черупките си.Така си и остават при варенето.Варят се точно 8 минути,след което се вадят от огъня.Измъкват се от черупките с вилица,или друг подходящ инструмент.Отделянето на месестата част от останалата непотребна част става много лесно.Ако оставите да поврат повече от 8 мин. месото се втърдява и после ще ви бъде по-трудно.
Така добитите ядливи части поставяте в нова вода.В нея вече може да прибавите каквито зеленчуци и подправки искате по ваш вкул,но задължително трябва да има чеснов лук.Варите 4 часа.Вадите тенджерата от огъня.Изсипвате водата.Изчаквате сварените охлюви да изстинат и ги овалвате добре в брашно.Ако искате можете да ги панирате и с яйце и брашно.Пържите няколко минути на тиган при средна температура.И охлювите са се превърнали в едно страхотно мезе за бира,бяло вино и за каквото друго решите...Наздраве!


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2011 5:43 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Юни, 2011 5:12 pm Пет
Мнения: 7
Location: в сърцето на града
това гнусно и слузесто мекотело не бих го яла ако ще да е най-страшния и вкусен деликатен


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юни, 2011 10:12 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Добре дошла Dundi4ka . Ако опиташ без да знаеш, че са охлюви, може и да ти харесат. Лично аз много си падам по гнусните и слузести мекотели като калмари, октоподи, сепии, миди, морски и сухоземни охлюви и т.н. Като са сготвени, не са ми нито гнусни, нито слузести.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB