inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 31 Авг, 2014 3:14 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Май, 2005 11:09 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Продукти:
600-700 гр кайма
1 глава лук
2 1/2 к. л. кимион
2 1/2 к. л. чубрица
1 к. л. черен пипер
4 яйца
2 суп. л .кисело мляко
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода (не пълна)
1 к. л. сол
2-3 суп. л. бира
Приготвяне:
Всички продукти се разбъркват добре. Оформят се с лъжица шницелите и се пържат в сгорещена мазнина.
Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 12:01 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Благодаря за двете рецепти.От тази събота съм на вилата и започвам да пробвам едно по едно.Дори съм си купила и сач за кътмите.Обожаваме ги.Абе всичко е хубаво ще ги опитаме и започваме диета.С тези рецепти може да гледам морето от терасата.Дайте и нещо по диетично.С тези шопски салатки и домашна ракиика,с тези шницели и кюфтенца,за десерт и катми...Тя ще стане една...


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 8:53 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
дано да ви харесат ;) и да спомогна за приятното ви изкарване.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 8:53 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
vivagd написа:
Дори съм си купила и сач за кaтмите...

Извинявам се за глупавия въпрос, ама какво е това 'сач'?

vivagd, не се притеснявай за калориите, от гореизброените ракията е най-калорична, пък и алкохолът, уви, засилва апетита :-?. С малко повече движение ще изхарчиш калориите, то и без това на вилата винаги има какво да се прави ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 8:55 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
biskvitka това е едно такова пръстено кръгло и на него се пекат катми, банички и т.н. Аз го знам от моите баби. Почернява при употреба. И освен това трябва да се маже с животинска мазнина.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 9:06 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:oops: нещо като тава ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 9:11 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
ами не точно. има го в различни размери.моя е с диаметър на среден тиган ;). правят го грънчарите. няма стени. само съвсем леко е издигнато по края. и много евтино. моя беше 3 лева. Оф дано да се сетиш ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 9:23 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Русокоске, благодаря ти!
Ще потърся на пазара, като ми остане малко повече време. Само се притеснявам, вместо сач да не ми пробутат лимони (като във вица за пианото и лимоните :mrgreen:)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 9:25 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
От кога си мечтая за сач.. Бисквитке,намерих ти една снимка,не е много хубава ,но се вижда горе долу какво представлява:
Image


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 9:32 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
точно такова е ;). И зеленчуците на него стават супер и месото. Бисквитке не си ли опитвала в някои заведени8я сервират различни неща на сач?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 9:34 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ludetina, благодаря ти много :baloon:!
Русокоске, не съм виждала досега, честна пионерска :mrgreen:! (Не че много ходя по заведения :roll:)


Last edited by biskvitka on 27 Май, 2005 4:12 pm Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 4:08 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Rus0koska написа:
точно такова е ;). И зеленчуците на него стават супер и месото. Бисквитке не си ли опитвала в някои заведени8я сервират различни неща на сач?


А в Доспат да знаете какъв "Родопски сач" правят! :belly: Със зелени чукове и мръФФки!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 7:52 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Rus0koska написа:
ами не точно. има го в различни размери.моя е с диаметър на среден тиган ;). правят го грънчарите. няма стени. само съвсем леко е издигнато по края. и много евтино. моя беше 3 лева. Оф дано да се сетиш ;)

Малко доуточнение - истинският родопски сач се прави от неизпечена глина, преди ползване се загрява лего и се намазва с мазнина. Когато това е направено правилно не се налага да се слага често мазнина при правенето на катми.
Обаче това неизпичане се отразява силно на здравината - по-трошливи са от изпечените.
Дъното (то всъщност е само едно дъно с ръбчета) трябва да е поне 2 см. дебело.
Аз доста отдавна се отказах да ползвам такова нещо когато ми се подпали и се разтроши. Затова ви предупреждавам да не го ползвате на газов котлон.
отвенето на сач наистина е много чаровен начин, защото при това много дебело дъно топлината е съвършено равномерно разпределена.
Затова на сач стават перфектно катми и други подобни вкусотии.
Между другото - оригиналните катми се правят от смес прясно и кисело мляко.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Май, 2005 9:35 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Аз моя го ползвам на газовия котлон и нищо му няма


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Май, 2005 2:10 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Rus0koska написа:
Аз моя го ползвам на газовия котлон и нищо му няма

Сигурно е от изпечена глина, затова.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB