Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 27 Юни, 2019 5:34 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Май, 2005 11:56 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
4 броя пилешки гърди,
1 глава карфиол/замразен,
2 глави лук,
1 ч.чаша бяло вино,
1 ч.чаша сметана,
1/2 ч.чаша натрошено сирене,
сок от 1/2 лимон,
сол и черен пипер на вкус,
3 с.л. краве масло

Приготвяне:
Нарязваме лукът на ситно и задушаваме в маслото докато омекне, без да потъмнява. Прибавяме пил. гърди, предварително сварени в подсолена вода. След като и те се поизпържат, сипваме виното и доливаме с бульон от варените гърди. Оставяме 10 мин. да кипне. Прибавяме измития и накъсан на розички карфиол. Варим на бавен огън, докато карфиола и месото омекнат и водата изври. Отделно смесваме сметаната и натрошеното сирене, подправяме с лимоновия сок и чер пипер. Поднасяме месото и карфиола, полети със сметановия сос.

Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Май, 2005 8:41 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хммм. Вкусно! Подобно нещо правя с броколи и го запичам на фурна.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Май, 2005 3:48 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Здравейте!Сигурно е много хубаво и с броколи,но просто никога не съм пробвала.Все си мисля,че имат специален начин за приготвяне или че сме свикнали да работим все с едни и същи продукти.Разбира се,че и много хора не познаваме чуждата кухня и когато вкусим от някоя такава гозба оставаме очаровани.Въпрос на вкус.Жалко е, че на човек не му стига живота за да се научи и пробва всички неща.Поздрави Вили.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2005 7:54 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Доколкото знам броколито и карфиолът са братовчеди и се приготвят по горе-долу един и същ начин. Само дето броколито се вари по-малко, защото е по-крехко като структура и по-бързо се разкашква.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2005 11:57 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Да съгласна към с теб,че то е по-крехко.Може би трябва да се обработят другите продукти и то да се добави накрая.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2005 2:09 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Доколкото знам броколито и карфиолът са братовчеди и се приготвят по горе-долу един и същ начин. Само дето броколито се вари по-малко, защото е по-крехко като структура и по-бързо се разкашква.


То и карфиолът не трябва да се вари много, защото често се получава печалния факт цветчетата да се смиват, а стъблената част да е нормално сварена.
Принципът на разумната достатъчност, познат още и като "Бръсначът на Окам" задължително трябва да се спазва при варенето на броколи и карфиол.
Най-добре е да се варят както пастата, да са леко "ал денте"...


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2005 3:06 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Здравейте!Всичко се прави по собствен вкус едни го предпочитат леко да хрупка,други добре сварен.Понякои път зимата съм го правила с карфиол от домашната сладка трушия.Ако е по киселичка се накисват за 2 часа във вода като се сменя поне два пъти.Въпрос на вкус.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB