Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:32 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Май, 2005 11:57 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Да съгласна към с теб,че то е по-крехко.Може би трябва да се обработят другите продукти и то да се добави накрая.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2005 2:09 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Доколкото знам броколито и карфиолът са братовчеди и се приготвят по горе-долу един и същ начин. Само дето броколито се вари по-малко, защото е по-крехко като структура и по-бързо се разкашква.


То и карфиолът не трябва да се вари много, защото често се получава печалния факт цветчетата да се смиват, а стъблената част да е нормално сварена.
Принципът на разумната достатъчност, познат още и като "Бръсначът на Окам" задължително трябва да се спазва при варенето на броколи и карфиол.
Най-добре е да се варят както пастата, да са леко "ал денте"...


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2005 3:06 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Здравейте!Всичко се прави по собствен вкус едни го предпочитат леко да хрупка,други добре сварен.Понякои път зимата съм го правила с карфиол от домашната сладка трушия.Ако е по киселичка се накисват за 2 часа във вода като се сменя поне два пъти.Въпрос на вкус.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB