vivagd написа:
Нарежете надлъжно 3 тиквички и 2 патладжана.Посолете ги и ги изпържете по обичайния начин,като ги топите в брашно.
Настържете 3-4скилидки чесън,ситно нарежете по няколко стръка магданоз,копър и добавете около стотена грама настърган кашкавал.
Върху всяка филиика патладжан разстелете пласт от кашкавалената смес,отгоре тиквичка и много тънка филиика домат.
Сложете върху домата отново малко от сместа и увиите сарми като букли.Подредете ги в плитък огнеопорен съд.Разбиите 2 жълтъка с 2 равни лъжици брашно,половин чаша мляко,белтъците на сняг и малко сол.Залейте сармите,наръсете ги с кашкавал и ги запечете.Добър апетит.
Абе, за сърмите няма да коментирам, ама нещо не ми стана много ясно как се завиват пусти сърми "като букли", момченце съм, та не са ми завивали букли, сигурно затова...
