Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Сеп, 2019 1:43 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Юни, 2005 8:57 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Та купуваме от месарницата някакъв хубав телешки шол /става и със свинско/. Нарязвам го на хубави филийки и ги осолявам със сол и черен пипер. След това ги овалвам в брашанце и ги нареждам върху хартия. Разбивам 2-3 яйца също с малко сол и черен пипер. През това време брашното се е залепило добре за месцето и няма опасност да пада. Слагам един тефлонов тиган на котлона с малко мазнина, топя шницелчетата в разбитото яйце и ги запържвам точно толкова, колкото да изглеждат красиви, златисти и бухнали без да мисля дали месото е готово.
При вида им, който мине покрай печката му текват лигите и бързо грабва едно парченце да дегустира, но лапвайки парченцето, веднага се отказва и с ужас установява, че това е сурово и жилаво и... го хвърля на някое от кученцата, които чакат този момент с нетърпение. Аз доволна, че повече няма да бъда обезпокоявана си довършвам пърженето. Така приготвените шницелчета могат да бъдат прибрани спокойно в хладилника за известно време без да се притеснявате, че някой повече ще хапне от тях и че ще свършат, защото мълвата за жилавите месца се е разчула. А може и веднага да пристъптите към следващата стъпка. Слагаме на дъното на тенджерата под налягане /който няма такава може и в обикновена/ уреда за варене на пара и нареждаме шницелчетата ветриловидно и рехаво, за да поемат от парата. Наливаме малко водичка, затваряме капака и на котлона. Щом фъшне винтила - 10минути стигат. Оставям тенджерата да поизстине и сервираме. Внимание! Сега вече това са най-вкусните шницели на света, изчезват много бързо, и язък за целия труд който сте хвърлили.
Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 9:47 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Надя написа:
Да ви е сладко!


:) :) :) Хе, хе, много хитричко опазване на шницелчетата...
Обаче не пада ли пането, т.е., покритието при варенето на пара?
Явно не, защото щеше да напишеш.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 9:51 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Точно там е работата, че пането дори бухва още повече от парата и стават много "красиви" на вид.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 10:10 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Предлагам ТОВА да е второто нещо, което ще се готви на срещата!!! Лигавничетата да се раздават още от сега, моля!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 9:39 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:no: Не е спортсеменски така,нямои хора на разтоварителен режим (диета е мръсна дума за мен.. :evil: ),а вие тук се вихрите с пълна сила!Като вляза тук , Image не смея да зачитам рецептите,за да не стане после някоя беля.. :bing:
Надя,поздравления,ако наруша режима си,то ще заради твоите шницели! :evil: :taz: :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB