Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Юли, 2018 9:29 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Юни, 2005 12:43 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
3 яйца,
1 и 1/2 ч.чаша прясно млякo,
щипка сода и брашно за палачинкова каша
300 гр. гъби,
1 глава лук,
5 суп. лъж. олио
3/4 ч.чаши ориз
червен пипер,чер.пипер,магданоз,копър

за поливката:
3 яйца,
1 ч.чаша прясно мляко,
сол

Приготвяне:
Разбийте 3 яйца и прибавете 1 1/2 ч.чаша прясно мляко, 1 щипка сода и брашно, колкото е необходимо, за да получите гъста като боза каша. Изпържете от сместа 8 палачинки в средно голям тиган (може да ползвате готови палачинки). Изчистените гъби се нарязват на ситно и се запържват със ситно нарязания лук в 5 суп.лъж.олио. Прибавя се оризът. Налива се 1 и 1/2 ч. вода, посолява се и ври на слаб огън, докато оризът поеме водата. Сваля се от огъня и се подправя с червен пипер, магданоз и копър, чер.пипер. Във всяка палачинка се слага част от сместа и се свива като сарма. Нареждат се в намазана с масло тавичка, залива се с 1 ч.чаша гъбен бульон и 3 суп. лъж. олио. Пече се в умерена фурна. Като се зачервят, се поливат с разбитите предварително 3 яйца в 1 ч.ч пр.мляко и малко сол и се запичат. Сервират се с гарнитура от варени картофи и салата от репички.

Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2005 1:19 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Много хубаво, ама къде е дробът? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2005 8:23 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Здравейте!В тази рецепта няма дроб,тя е посна.Названието и е така защото самата палачинка се завива като сарма и се получава фалшива дроб-сарма което като заглавие не е много добро.Става много вкусно ако се залее с предварително направен сос бешамел,запича се и преди да извадите тавичката се поръсва с настърган кашкавал и една две бучки кр.масло.Страхотно мезе е за студена биричка.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юни, 2005 9:35 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тъй де, постна.... :cry:
Е, добре де, от мен да мине. Можеш да стъкмиш такива палачинки за срещата. Като следобедна закуска за първата бира става. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юни, 2005 7:53 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:lol: Здравей Алеко!Тази рецепта е хубава само за мезе със студена каменица или бяло вино.Правим сия по кумшийски на вилата.В момента сме на лека диета.Само не можах да разбера за каква среща става въпрос.Изглежда съм пропуснала много.Имахме проблеми с компютъра и сега ми преинсталираха програмата.Немога да си намеря някой саитове и ще работя до късно.Поздрави Вили.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB