Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Окт, 2018 1:17 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Юни, 2005 10:29 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:200гр.гъби,1глава лук,2бр.яйца
2бр.филии бял хляб,100гр.галета
1ч.ч.прясно мляко,1ч.ч.растително масло
1бр.к.кисело мляко,чер.пипер.сол на вкус
Приготвяне:Гъбите се почистват и измиват.Нарязват се та ситно и към тях се прибавя настъргания кромид лук,предварително накиснат в прясното мляко.Прибавят се изцеденият хляб,два жълтъка,сол и черен пипер на вкус,Получената смес се разбърква добре и от нея се оформят топчета с големина по желание.Овалват се в галета,а след това в леко разбитите белтъци и се пържат в предварително загрятата мазнина.Кюфтетата се поднасят с кисело мляко и салата по избор.Идеална гарнитура е за пилешки и свински пържоли.По желание може да се добави и към пържена риба.Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2005 9:54 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Прекрасно! Прекрасно! Прекрасно! Един въпрос имам само: Нали ще стане и с пресен лучец? Че докато го има на пазара изобщо не помислям дори за стар лук.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2005 5:39 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Здравей Алеко!Разбира се ,че става с пресен лук но много ситно нарязан.Аз дори цяла зима готвих с пресен лук.Когато времето малко отпусне и се появи пресен лук купувам си по 5/6 връзки изчиствам ги и в наилонова торбичка за цяла седмица.Имам един въпрос-вярно ли е,че доматите при вас били стигнали 8лв.за кг.Да не са от новия европеиски стандарт.Поздрави Вили. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юни, 2005 11:15 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Драги съфорумци,пишещи и не пишещи.. :) можете ли да познаете какво приготвих тази вечер..идеи :roll:
Айде ,няма да ви мъча ..от мен да мине.Едни страшно Фкусни кюфтенца от Гъби.. ;) .Великолепни Бяха..ама утре по подробен доклад..
Познайте сега колко бира глътнаха.. :ordber:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юни, 2005 11:21 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
ludetina написа:
Познайте сега колко бира глътнаха..

Ами като даваш задачки, поне кажи колко са били кифтаците и человеците, че инак се получава уравнение с много неизвестни :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2005 11:00 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Да,задачата наистина е с много неизвестни.. :lol:
Правих доза и половина,защото гладниците са голяма бройка...,а и бях предвидила "вегетарианска" вечеря ..не съм броила колко кюфтенца се получават накрая, нито бирите ,защото не аз съм виночерпеца (в случая ''бирочерпеца" ;)) в къщи.
Сега за доклада-като изключим рязането на гъбките ,кюфтенцата стават страшно бързо.Позволих си да добавя и малко копър към сместа. :facelick: Много вкусни бяха,особено студени :) (колкото и малко да оцеляха до това си състояние) . Белтъците стиганха точно за половината смес,след това понеже не ми се разправяше ,а и вече бях набрала скорост :) ,продължих само с галета.Мъжете даже харесаха повече втория вид,но пък тези с белтъка изглеждат по- добре ,като пухчета.. 8) .Тъй като съм голяма блейка и не попитах навреме какво да правя с млякото ,в което е киснал лука-след като го отцедих направо накиснах там хляба,той пое почти цялото мляко,като после не бях много старателна при изтискването .Уточнявам само ,че за доза и половина 1 ч.ч. се оказа достатъчно поне при мен.Ами това е,резултатът беше повече от задоволителен. :mrgreen:
Благодаря ти,Вили че сподели рецептата! :flow:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2005 7:22 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:lol: Здравай!Радвам се ,че гъбените кюфтенца са ви харесали.Да си призная,че и аз не съм ги броила но правя дозата двойно и винаги се случва да има и други неща допълнително.Ние сме трима и изглежда добре си похапваме защото за другия ден не остава.Ако имаш възможност и време пробвай рулцата от чушки и омлета с извара и чушки.Сега съм на вълна микровълнова и пробвах две ястия за които ще ви уведомя утре.Не отговорих за бирата-4 броя е нормата при нас.Поздрави Вили.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB