Да,задачата наистина е с много неизвестни..
Правих доза и половина,защото гладниците са голяма бройка...,а и бях предвидила "вегетарианска" вечеря ..не съм броила колко кюфтенца се получават накрая, нито бирите ,защото не аз съм виночерпеца (в случая ''бирочерпеца"
) в къщи.
Сега за доклада-като изключим рязането на гъбките ,кюфтенцата стават страшно бързо.Позволих си да добавя и малко копър към сместа.
Много вкусни бяха,особено студени
(колкото и малко да оцеляха до това си състояние) . Белтъците стиганха точно за половината смес,след това понеже не ми се разправяше ,а и вече бях набрала скорост
,продължих само с галета.Мъжете даже харесаха повече втория вид,но пък тези с белтъка изглеждат по- добре ,като пухчета..
.Тъй като съм голяма блейка и не попитах навреме какво да правя с млякото ,в което е киснал лука-след като го отцедих направо накиснах там хляба,той пое почти цялото мляко,като после не бях много старателна при изтискването .Уточнявам само ,че за доза и половина 1 ч.ч. се оказа достатъчно поне при мен.Ами това е,резултатът беше повече от задоволителен.
Благодаря ти,Вили че сподели рецептата!