[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Мусака с тиквички и патладжани
inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:57 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 24 Юни, 2005 1:50 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Най-обичам да пиша такива рецепти, защото веднага се задейства типичният български синдром "Аз този виц го знам, ама по друг начин...".

МУСАКА С ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАНИ
=======================================

На дъното на намазана с мазнина тавичка подреждаме нарязани, осолени, престояли 15 мин. и оваляни в брашно тиквички.
Върху тях подреждаме нарязани, осолени, престояли 10 мин., оваляни в брашно и изпържени патладжани.
Тези, които имат затворени в буркани изпържени патладжани за зимата могат да сложат от тях. Отварям една скоба, за да обясня, че когато се пържат патладжани за зимнина в буркани те се пържат без брашно, редят се в бурканите като между редовете се слага нарязан чесън, магданоз и изпарени домати.
Върху патладжаните слагаме плънка от кайма, която се прави по следния начин.

За плънката:
2 големи глави лук, нарязан на ситно се задушава с малко мазнина до прозрачност, добавя се 1/2 кг. кайма (кой каквато си обича :) ), разредена с 1 чаша вода, нарязани на кубчета 5-6 нормално големи картофа, 2 бланширани и обелени домата на кубчета, сол и черен пипер на вкус, 1 ч.л. чубрица и 1/2 връзка копър.
Пържи се докато картофите са почти съвсем готови.
Разстиламе плънката в тавичката и върху нея редим отново патладжани, а най-отгоре завършваме с тиквички.
Поливаме с 1/2 чаша доматен сок и 1 чаша вода.
Печем по средата на фурната на 200° около 50 мин.
Правим поливка от 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.чаша кисело мляко и 1 ч.чаша прясно мляко.
Запичаме още десетина минути докато поливката се позачерви и добие апетитен вид.

След това, вие си знаете... :drunk:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB