Най-обичам да пиша такива рецепти, защото веднага се задейства типичният български синдром "Аз този виц го знам, ама по друг начин...".
МУСАКА С ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАНИ
=======================================
На дъното на намазана с мазнина тавичка подреждаме нарязани, осолени, престояли 15 мин. и оваляни в брашно тиквички.
Върху тях подреждаме нарязани, осолени, престояли 10 мин., оваляни в брашно и изпържени патладжани.
Тези, които имат затворени в буркани изпържени патладжани за зимата могат да сложат от тях. Отварям една скоба, за да обясня, че когато се пържат патладжани за зимнина в буркани те се пържат без брашно, редят се в бурканите като между редовете се слага нарязан чесън, магданоз и изпарени домати.
Върху патладжаните слагаме плънка от кайма, която се прави по следния начин.
За плънката:
2 големи глави лук, нарязан на ситно се задушава с малко мазнина до прозрачност, добавя се 1/2 кг. кайма (кой каквато си обича

), разредена с 1 чаша вода, нарязани на кубчета 5-6 нормално големи картофа, 2 бланширани и обелени домата на кубчета, сол и черен пипер на вкус, 1 ч.л. чубрица и 1/2 връзка копър.
Пържи се докато картофите са почти съвсем готови.
Разстиламе плънката в тавичката и върху нея редим отново патладжани, а най-отгоре завършваме с тиквички.
Поливаме с 1/2 чаша доматен сок и 1 чаша вода.
Печем по средата на фурната на 200° около 50 мин.
Правим поливка от 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.чаша кисело мляко и 1 ч.чаша прясно мляко.
Запичаме още десетина минути докато поливката се позачерви и добие апетитен вид.
След това, вие си знаете...
