Продукти:1 пиле/може и от готовите/,200гр.ориз,100гр.кр.масло
150гр.пресни гъби,100гр.кашкавал,10гр.брашно
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:Пилето се сварява и обезкостява.Малко преди да е готово се добавят гъбите.Отделно в част от пил.бульон се вари оризът/1 чаена чаша ориз,3чаени чаши бульон./В гювече се прави канапе от ориза,върху него се поставя пил.месо,гъбите нарязани на половинки и се покрива с настъргания кашкавал.По между се слага малко мазнина. Прави се сос от маслото,брашното,пил.бульон,сол и чер.пипер на вкус и се залива около канапето.Пече се до омекване на кашкавала.Сервира се със салата от пресни зеленчуци.Добър апетит.
|