Гулаш
=========
Продукти:1 кг. месо ( свинско, телешко, а защо не и пилешко от бутчета),
125 гр. масло,
5 с.л. брашно,
сол, черен пипер на вкус.
Приготовление:Месото нарязваме на хапки, поръсваме със сол и черен пипер.
Оставяме да престои половин час в хладилника.
В тенджерата, в която ще готвим яденето загряваме маслото, прибавяме месото и го изпържваме добре.
Отцеждаме мазнината, заливаме месото с 6 чаши топла вода и варим още 30-40 мин. според месото (телешкото 40 мин.).
Оставяме да изстине. Пресипваме в друг съд. Отделяме месото от бульона.
Отново използваме тенджерата, в която последно ще остане гулашът.
В измитата и подсушена тенджера изсипваме отцедената преди това мазнина, загряваме. В загрятата мазнина запържваме брашното докато започне да порозовява. Към края на пърженето добавяме на върха на ножа лют червен пипер или капка
подлютено олио. Разреждаме със студения бульон до рядък сос.
Добавяме месото и доваряваме 15 мин.
Преди сваляне от огъня подправяме със счукан чесън и половин обелен и нарязан на кубчета лимон.
Поднасяме с гарнитура от пържени или задушени картофи. Или картофи соте.