Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:59 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Юли, 2005 10:17 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ПРОДУКТИ:
6 средни домата,
1 с.л. нишесте,
120 гр. масло,
1/2 кг. спанак (замразен),
1/2 кг. картофи,
3 твърдосварени яйца,
1 ч.л. самардала,
3 скилидки чесън,
3 филии твърд бял хляб или готови крутони,
черен пипер на вкус.

Доматите се бланшират за 15 сек. и веднага се охлаждат в студена вода.
Обелва се люспата, разрязват се по на половинки напречно, семенната част се отстранява.
Доматите се подсушават с домакинска хартия и се посипват отвън с нишесте.
Половината от маслото се размеква и се разпределя във всеки домат.
Доматите се подреждат в намаслена тавичка и се пекат в силнозагрята фурна (250°), само горно печене, за 8 мин.
В половин литър вода с едно кубче пилешки бульон пускаме замразения спанак и го варим 10 мин. Отцеждаме го и го пасираме до гладко пюре.
Към останалия от варенето бульон добавяме обелените и нарязани на едри парчета картофи, доливаме вода колкото да ги покрие и варим до сваряването им.
Като поизстинат, картофите се отцеждат и пюрират.
2/3 от спаначеното пюре се смесват с картофеното пюре, разбърква се и се овкусява със самардала, черен пипер и счуканите скилидки чесън.
Размеква се леко 2/3 от останалата част от маслото и се добавя към спаначено-картофеното пюре. Разбърква се добре.
Отделената 1/3 от спаначеното пюре се смесва с трите жълтъка от твърдосварените яйца и се овкусява със самардала и счуканите скилидки чесън. С тази смес се пълнят доматените половинки.
Белтъците от яйцата се нарязват на кубчета.
От филиите хляб се отстранява кората, нарязват се на крутони и се запичат с малко масло в силносгорещена фурна до порозовяване.

СЕРВИРАНЕ:
В плоска чиния се поставят половината от крутоните, покриват се с половината от спаначено-картофеното пюре, в средата се разполагат 3 домата, напълнени със спаначено-жълтъчната смес, покрай доматите се поръсва с част от белтъчените кубчета, овкусени и оцветени със самардала.

[hide] Рецептата е създадена специално за MR. LAZY, така че Biskvitka да прояви максимален интерес към нея. :) :) :) [/hide]


Last edited by gotin on 19 Май, 2011 1:51 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2005 8:53 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
gotin написа:
...Доматите се ...пекат в силнозагрята фурна (250°), само горно печене...

Нямам само горно печене на фурната (има някаква комбинация със студения вентилатор, ама малкия затри книжката, а не помня подробности) :evil:!
На партигрил става ли?
[hide]Готин, трогната съм от вниманието 8) [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2005 12:54 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
gotin написа:
...Доматите се ...пекат в силнозагрята фурна (250°), само горно печене...

Нямам само горно печене на фурната (има някаква комбинация със студения вентилатор, ама малкия затри книжката, а не помня подробности) :evil:!
На партигрил става ли?
[hide]Готин, трогната съм от вниманието 8) [/hide]

Абе, става и на партигрил, ама ще е "дълго и мъчително".
Може да пробваш въпреки всичко във фурната, нищо, че няма само горно печене.
Не зная как става с вентилатор, възможно е да няма нужда от само горно печене.
Пробвай на най-високата температура с вентилатор, ще стане според мене. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB