Продукти:
1,5 кг.свинско месо (нарязано за пържоли),
1 кисело мляко
400 гр. пушено сирене (може и кашкавал),
чер пипер, подправки
олио
Приготвяне:
Парчетата пържоли се овкусяват с подправките. Престояват поне 2 часа в хладилник. В голяма йенска тенджера нареждаме един ред месо, върху него ред пушено сирене до изчерпване на месото и сиренето. Заливаме с разбърканото кисело мляко и затваряме капака. Печем 45-50 мин. на 250 градуса. Задължително се оставят 3-4 см до ръба на тенджерата, защото иначе ястието може да изкипи. Сервираме със задушени гъби в масло, картофена салата или картофено пюре. По желание отгоре поливаме с кетчуп или готови дом. сосове по избор.
Добър апетит.
|