Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Юни, 2004 9:06 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Юни, 2004 9:33 am Сря
Мнения: 6
Location: Около трапезата :)
Доброто хапване върви ръка за ръка с поезията! И за да докажа това, ето нещо, което Баш експертът беше публикувал в един друг Форум:
========

МАНДЖА ПОЕТИКА ПИКАНТ :)

Чудна гозбица пикантна,
за трапеза най-галантна,
лично с вашата ръка,
пригответе – хей така:
- Пилешко месце вземете,
на парченца нарежете.
Гъбки - мъничко сварени,
както са си леко сгрени.
Добавете кълцан лук,
Джоджан, с мерудия тук,
ким и чер пипер на вкус.
После им речете: - Сус!
Край на врявата махленска!
В тази тенджерка виенска –
всичко тук да се обърка!
Нека никой да не мърка!
Двадесет и чет’ри часа
ви се дават за нагласа -
във хладилник мразовит.
Хем без мрънканица! Шит !!!
Утре пък, на ранина –
слагам чашка мазнина.
И за да е най-добре -
плюс - доматено пюре.
Чашка-две вода веднага -
и на огъня се слага!
Всичко се така вари –
та водата да изври.
Мазнинката да не бяга!
Гарнитурката се слага,
Във чинийки се наглася
и на всеки се поднася.
: )

=======

Пилешко месо, нарязано на хапки – (400 гр.)
Гъби около 400 гр. Нарязани, леко сварени (10 мин).
Зелен лук една-две връзки нарязан
Мерудия, джоджан, ким, чер пипер – на вкус.
Всичко се нарязва и смесва във виенска тенджера.
Престоява 24 часа в хладилник.
На следващия ден се добавя доматено пюре
на вкус (прибл. 2-3 суп.л.), 1/2 кафяна чашка олио
и 1.5-2 каф.чаши вода.
Ври на тих огън, като периодично се бърка
докато остане на мазнината. (Ако не достатъчно сварено, може да се добави
вода и да се продължи варенето, до пълна готовност). Гарнира се с малко картофено пюре или картофена салата.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юни, 2004 12:03 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Тази манджичка пикантна
аз на утрешния празник
ще я поднеса галатно :) ,
че традицията да спазим
и небцета да поглезим.
На Петровден във тавата
трябва някое хвъркато
славата си да намери :wink:
и с винце сили да премери!

Според традициите трябвало да се поднесе на Петровден цяла пълнена птица, но както знаем, традициите не са това, което бяха... Така че виенската тенджера тръпне в очакване в хладилника :wink:

Манджичката е мно-о-о-го вкусна! Да бях поет, цяла благодарствена поема бих ти написала, ама на...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB