inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 25 Окт, 2014 9:15 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 23 Авг, 2005 6:37 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
4 бр. пилешки пържоли /от бутчета/
1 глава лук,
2 скилидки чесън,
300 гр. гъби,
4 домата
5 с.л. олио,
1 ч.л. чубрица,
1 в.ч. бяло вино
1 лимон,
сол и чер.пипер на вкус.

Приготвяне:
Пържолите се начукват с дървено чукче,намазват се с олио и лимонов сок,посоляват се./Може и готови на скара/

Доматите се обелват и се нарязват наситно заедно с лука.Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено олио.

Прибавят се нарязаните гъби и се пържи още 2-3 мин. Налива се бялото вино и след като се изпари, се добавят доматите, чубрицата, счукания чесън и чер.пипер на вкус. Вари се на тих огън 10 мин.под капак.

Пилешките пържоли се пекат на скара или се пържат в тиган. Поставят се в съда със соса и всичко се вари 1-2 мин. По желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Сервира се в допълнение с пюре от картофи, задушен ориз със зеленчуци. По желание може да се поръси с настърган кашкавал.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB