Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:55 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Сеп, 2005 7:09 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Продуктите са на око, според броя на участниците в симпозиума.
- едри домати от сорта “”Биволско око”
- пилешко филе, нарязано на кубчета и предварително мариновано за 24 часа в смес от светъл соев сос, добро бяло вино, кимион и черен пипер
- арабски кус-кус /в краен случай дребна паста/
- пушено сирене
- магданоз
- няколко скилидки чесън
- 2 филенца аншоа
- масло за пържене
Отрязвам капачета на доматите /аз ги и беля, но това си е жива фобия от доматени обелки, вие не си играйте/, издълбавам семенната част и ги оставям да се отцедят добре. Междувременно накисвам кус-куса във вряла вода, докато набъбне /ако е паста – варя/ и леко запържавам подсушените пилешки кубчета в масло /съотношението е 1:3 в полза на хвъркатото/. Смесвам двете съставки и прибавям накълцания магданоз, сол, черен пипер, пресованите скилидки чесън и счуканите филенца аншоа. Разбърквам добре, пълня доматите и захлупвам отворите с по едно кръгче пушено сирене. Запичам леко във фурната, докато сиренето се поразтопи.
Мускатовите вина са добра компания на тези доматки, но и на по-твърди питиета не отказват.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Сеп, 2005 11:01 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Лелееее, пак се почна! Давайте бързо :mop: , че се :ligi: ! Особено комбинацийката фъркато-аншуица много ми допада!


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Сеп, 2005 3:01 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Давайте бързо :mop: , че се :ligi: ! Особено комбинацийката фъркато-аншуица много ми допада!

Бързай, докато не е дошъл птичият грип


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 9:51 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Признавам отново ме изненадваш с комбинациите , които правиш..риба (доста ароматна ) с пилешко. :) Направо си е предизвикателство тази рецепта (особенно за баща ми.. ;) :lol: :lol: ).
Аз нямам арабски кус-кус ,но имам арабски булгур.Дребна паста ,от сорта на ризоните и нашенския кус-кус ли да използвам или гореспоменатия булгур (накиснат за 20-тина минутки в студена вода)?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 6:30 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
:) Признавам отново ме изненадваш с комбинациите , които правиш..риба (доста ароматна ) с пилешко. :) Направо си е предизвикателство тази рецепта (особенно за баща ми.. ;) :lol: :lol: ).
Аз нямам арабски кус-кус ,но имам арабски булгур.Дребна паста ,от сорта на ризоните и нашенския кус-кус ли да използвам или гореспоменатия булгур (накиснат за 20-тина минутки в студена вода)?

Давай с булгур, според мен ще се получи чудно


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 6:34 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Давайте бързо :mop: , че се :ligi: ! Особено комбинацийката фъркато-аншуица много ми допада!

Бързай, докато не е дошъл птичият грип


Птичи грип по аншуата? Това ще да е нова разработка на ЦРУ!


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 6:39 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
to4ica написа:
Алеко написа:
Давайте бързо :mop: , че се :ligi: ! Особено комбинацийката фъркато-аншуица много ми допада!

Бързай, докато не е дошъл птичият грип


Птичи грип по аншуата? Това ще да е нова разработка на ЦРУ!

Що бе, да не си открил, че аншоата обеззаразява фъркатите? Ще станеш мнооого богат с това, братко. И да не ни забравиш после?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 6:45 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
В интерес на истината фъркатите пренасят птичия грип май и на рибите.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 6:48 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
В интерес на истината фъркатите пренасят птичия грип май и на рибите.

Е това е ужасно гадна новина, която ме съсипа... :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 6:51 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като няма риба и ракът е риба!
Като няма фъркати, ще папаме прасенца!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB