Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Дек, 2018 12:25 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 1:08 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Стига де, нали минахме пустинята вече, доколкото помня, няма пясък да ядем... Ето ви

Пудинг от зелен фасул

600-700г зелен фасул (измит и изчистен :lol:)
2 с.л. масло
4 яйца
ок.150 г сирене
4 с.л. брашно
300 мл прясно мляко
магданоз,
ч.пипер,
сол

ИЗМИТИЯТ И ПОЧИСТЕН фасул режа на парченца и му взимам душата в малко вода с отворен капак, за да е зеленичък. После бъркам брашното, маслото, половината сирене и млякото на котлона, докато се получи гладък сос. Слагам фасулеца вътре и чакам да изстине (тук ще ми послужи оная баба от Манхатън, за която спомена Алеко). Разбивам жълтъците и белтъците поотделно и ги прибавям последователно към сместа заедно с подправките. слагам в намаслена дълбочка тавичка и поръсвам с останалото настъргано сирене. Пека на 180 градуса (тук още една манхатънска баба), гледам през прозорчето на фурната и като надебелее, вадя и сервирам бързо. Това е.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 9:47 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Майкоооо! Антоновице, рано сутрин събуди у мен вълчи апетит! Заслужаваш много :kiss: и :clap:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 12:32 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
to4ica написа:
600-700г зелен фасул (измит и изчистен :lol:)
За миенето - ясно, как го почистваш, защото някои махат конците, други връхчетата, трети и двете, четвърти само го мият, а такива като мен - не го и мият ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 12:42 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
to4ica написа:
600-700г зелен фасул (измит и изчистен :lol:)
За миенето - ясно, как го почистваш, защото някои махат конците, други връхчетата, трети и двете, четвърти само го мият, а такива като мен - не го и мият ;).

:lol: Гледам да е младичък и да няма конци, защото съм стара и ме мързи да ги махам, режа само дръжките. Впрочем най-добре се получава с жълт зелен фасул

Алеко написа:
Майкоооо! Антоновице, рано сутрин събуди у мен вълчи апетит! Заслужаваш много :kiss: и :clap:

Целувките много ги обичам, а аплаузите - след като опиташ


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 1:19 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Денят се познава от заранта, а манджата - още по рецептата. Затова аплодисментите са си заслужени, недей да скромничиш!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB