Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:33 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 7:40 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:lol: Здравей бисквитке. Мога да ти предложа няколко неща:

Пилешките воденички ги почиствам от ципата (не всички са добре почистени) и в тенджерата под налягане. След като заври около 20 мин. Ако е голям пакет ги разделям на три части (зависи от членовете на семейството). Едната част правя във тава - режа лук, 1 пиперка, морков, 3 домата, олио, вода да покрие, сол, чер.пипер на вкус и шепа сушени сини сливи, червен пипер. Като остане 1/2 сос малко брашанце и ситно нарязан магданоз. Може и с картофи, патладжан, тиквичка, пипер...и пак в тавата. Може и на лучена яхния и супичка. Въпрос на избор. Може и само варени и запечени с масло и чер и червен пипер. Може и с гъби. Вкусно става и с ориз, пиперка, зелен лук, морков, 2 домата и подправки. Ако искаш нещо по изискано: със някакъв сметанов или бешамелов сос и гарнитура варени картофи или задушени зеленчуци с гъби и ориз. Успех!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 8:26 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вили, благодаря ти!
Това за ципата е много важно.
Колко време да ги варя в обикновена тенджера?

Относно рецептата - все още не съм се спряла на нищо конкретно, макар че подозирам, че ще са с доматен сос.
Ако ми харесат, може да ги опитам и по друг начин.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 8:38 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:knife: Радвам се,че нещо ти е харесало.В обикновена тенджера трябва доста да ги вариш защото са жилави.Ако ще ги консумирате варени/с някакъв сос или с гарнитура/около 1,5часа.Ако ще ги дообработваш 1час.Но все пак пробвай с вилица дали се къса.Макар и странно за някои пилешките воденички са превъзходно ястие и хубаво мезе за биричка и винце.Сега се сетих,че става и със зеле,а зимата с кисело и късчета бекон или сланинка.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB