Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:57 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пълнени гъби
Сготвено на: 25 Сеп, 2005 11:35 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
Много се извинявам, че няма точни мерки ама тия гъби си бяха импровизация :oops:

Една главичка лук нарязан на ситно, 4 скилидки чесън, 2 малки морковчета настъргани, 1 малка чушка(беше зелена; и тя наситно) - всички тези се слагат в врящо олио. Използвах малка тенджерка, така че нямаше много накъде да се изпарява течността.
Прибавих около 100 - 150 гр. бяло пилешко сварено и нарязано наситно, и около 1/3 кафеена чаша изкиснат булгур. Долива се малко вода. Като подправки - черен пипер, бял риган и мащерка.
В тази плънка чак почти накрая прибавих пънчетата на гъбите. Просто ги забравих :oops: Изчаках да се изпари течността.

Намазах с олио една тавичка(моята е с незалепващо покритие и сложих съсем мъничко). Наредих гъбите. Понеже имах само пет гъби, а излезе бая плънка, за запълване на тавата сложих две малки чушки срязани на две и напълних и тях. Та... напълних гъбите със сместа и отгоре сложих парченца пушено сирене и малки бучици масло. На дъното на тавичката сипах половин пръст вода, а може и по-малко. Пекох ги към 40 мин. на около 180 градуса.(по-точно докато се зачерви сиренето:))

Ух, много приблизителна стана тая рецепта :roll: За сметка на това после беше :bing: :burger: :facelick:
Според мен спокойно можех да напълня 10-15 гъби ама нямах :-?
Е, ако искате опитайте


 Profile  
 
 Рецепта: Пълнени гъби
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 3:23 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Чудно, чудно, чудно :yami: Това за булгура е чудесна идея, превъзходен е, а някак го пренебрегваме - предразсъдъци, явно. Още по-добре, че си сложила и чушки - разнообразие във вкуса и цвета. Браво ти. Ще се изпробва.


 Profile  
 
 Рецепта: Пълнени гъби
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 9:48 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
to4ica написа:
Чудно, чудно, чудно :yami: Това за булгура е чудесна идея, превъзходен е, а някак го пренебрегваме - предразсъдъци, явно. Още по-добре, че си сложила и чушки - разнообразие във вкуса и цвета. Браво ти. Ще се изпробва.


:oops:
Баба ми го слага в пълнени чушки и аз реших за разнообразие да пробвам..... Купих си едно пликче и сега си слагам тук-таме :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB