Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 25 Авг, 2019 6:47 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Сеп, 2005 8:20 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това е много бързо и вкусно ястие, което ме спасява в моменти, когато нямам време за връткави манджи.

За 4 порции:
400 г макарони (предпочитам фузили - спирали)
450 г замразени зеленчуци (чушки, моркови, грах и царевица или друг микс, по ваш избор)
1 голяма или 2 малки гл. лук
200 г заквасена сметана

Готви се едновременно на два котлона в две тенджери, като макароните трябва да се сварят малко преди соса.

Сваряват се макароните (аз ги варя в 3-литрова тенджера). Отцеждат се.

В друга тенджера, по-голяма от първата (3 1/2 л), се задушава лука, нарязан на тънки ивички. Към него се добавя зеленчуковия микс, леко се плосолява и се пържи, докато почти се изпари водата. Тогава се добавя сметаната, разбърква се и малко преди да кипне сосчето, в него се изсипват макароните.
Ястието се вари още 2 минути. Поръсва се с бял или черен пипер.
Поднася се веднага.

По желание в соса може да се добави 1/2 чаша бяло вино.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Сеп, 2005 8:47 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
100% ще ги пробваме.Много обичаме юфки,кус кус и спагети , макарони с всякакви сосове.Благодаря за идеята.Може отгоре да поръся с настърган кашкавалец. :flow:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Сеп, 2005 8:54 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това трябва да го покажа на красивата ми снахичка - с нея много си падаме по паста и зеленчуци, за ужас на канибалите, които ни се мотаят из къщи :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Сеп, 2005 9:11 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Юпи! Мн си падам по такива нещица. Ще го пробвам. Пък време е да ви сготвя моите спагети, дето не беше успяла да сготвиш. Каня ви на гости.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 11:25 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Jasen написа:
... Каня ви на гости.


Кога това? Идвам! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:03 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Освен с кашкавал, макароните може да се поднесат и с кюфтенца :mrgreen:, стига да са предварително изпържени.
На мен обаче кашкавалът ми е мазен и не го комбинирам със сметана, щото след това... :sumo: :jump: :elef:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:11 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Има ли сметанка, нямам нужда от кИфтенца. В такъв случай се прежалвам и хапвам дори постно, т.е. без мръФка.
В случая обаче не бих сложил кашкавал, щото наистина е бая мазничък. Но какво ще кажете за няколко лъжици настърган пармезан?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:18 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Пармезанът е по-мазен от кашкавала.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:27 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Може би като съдържание на мазнини, но не и на вкус. Поне на мен така ми се струва. И не ти лежи като камък в стомаха.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 3:46 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
За малко натрошено синьо сиренце какво ще кажете? Много ми се връзва със зеленчуци...


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 12:21 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ще ти кажат, че и то е мазно.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 12:48 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Алеко написа:
Ще ти кажат, че и то е мазно.
Така е. Сметаната "не търпи" комбинация с други мазни продукти. Не става въпрос за вкус (ужасно обичам мазничко :facelick:), просто е доста вредно и от манджата ти става байгън (не можах да се сетя за друга дума, която описва това състояние по-добре)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 2:18 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:to4: Как не ви е срам! Да добавяте нещо в моята съвършена рецепта :squ: :bat:!
Майтап, бе хора!
Гответе така, че да ви е вкусно!
Възлагам пионерско поръчение: Вили да опита с кашкавал, Точица да пробва със синьо сирене, а Алеко - с пармезан.
И чакам подробен доклад :bill: ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Окт, 2005 4:05 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Слушам! Но моля за малка отсрочка. Ще стане след 10 октомври, че в сряда заминаваме за 5 дни на море, а дотогава не се виждам да размахвам тенджери и черпаци.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Окт, 2005 9:52 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Оха!Това звучи страхотно..във всичките варианти със ,без все едно..всичко бих опитала, а после ще остъдя чий вариант е най-добър.. :mrgreen: ,очаквам покани само. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 12:03 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
ludetina написа:
...очаквам покани само. ;)
Нареди се на опашка :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 12:31 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Сус бе ,на теб нали ти е "байгън".. :twisted: :P


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 12:57 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Ще ти кажат, че и то е мазно.

Абе, друго си е блажничкото... Айде, яжте рибени чорби и за нас на морето и после ще пробваме вариантите


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 9:03 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аааа, не! Рибена чорба не ям! Ама ще се пробвам да хвана някой зарган, че много я кльопаме таз рибка, особено буля.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2006 10:09 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
biskvitka написа:
Това е много бързо и вкусно ястие, което ме спасява в моменти, когато нямам време за връткави манджи.


Тази вечер ще я пробвам, ама дали да не сложа и ма-а-а-алко шунчица?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2006 11:26 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Може и повече :) Шунка или бекон ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB