inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Авг, 2017 1:54 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Окт, 2005 8:02 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:1бр.пиле/при нас продават и обезкостено/
2-3склиди чесън
1к.л.сол
1к.л.захар
1с.л.червен пипер
1к.л.смлян черен пипер
2с.л.олио
1с.л.коняк
6узрели сини сливи

Приготвяне:
Сложете пилето на плот и с остър нож направете дълбок разрез по гърбаОтрежете крилата и постепенно започнете да отделяте кажата,заедно с месото,от костите.

Освободете цялото пиле от костите,като при това пилето трябва да е срязано най-много на две парчета.Разстелете двете парчета върху дъската.Подгответе смес за мариноване:смесва се счукания чесън с олиото,солта,захарта,черния пипер.Намажете месото с тази смес.

Измийте сливите,махнете костилките им и ги накиснете в коняка.Разпределете ги върху месото и завиите на рула.Обвържете двете рула с дебел конец.

Сложете рулцата в тавичка без да добавяте мазнина или вода.Печете на 200 градуса,като от време на време поливате рулцата със собствения им сос,до готовност.

Когато рулцата изстинат,освободете ги от конците и ги нарежете напречно на филии.

За гарнигура:по желание-стъргана ряпа,цвекло,моркови със зехтин, оцет, сол и варени нарязани картофи поляти с някакъв по избор лек сос.Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 9:23 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Слюноотделянето рано заран било здравословно, казват! Значи в момента си подобрявам здравословния статус и ония от НОИ ще ме хванат за шлифера!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 12:37 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Уауууууу, какво чудо, е това е моята манджичка, заплювам си я!!! Това ще стане и с бяло месо, нали? Не съм виждала цели обезкостени пилета тук, а двата ми опита за обезкостяване заради пиле галантин бяха крайно неуспешни


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 12:48 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тъкмо и аз се точих да задам същия въпрос. Със сигурност няма да седна да обезкостявам сурово пиле, че токувиж съм хванал някой грип. :mrgreen: Ама с бяло месце би трябвало да стане.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 7:55 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Здравейте!Радвам се,че ястието ви е допаднало.Извинявам се за отговора сега,но бях до късно на работа.
Мисля,че продаваното в момента пилешко е клано доста отпреди да се заговори за тази кошмарна болест и все още няма такава опасност.При нас има една фирма която отскоро продава обезкостени охладени пилета.Иначе с месенето на тесто не се справям много добре,но с ножчетата ми се отдава/нали съм месарска снаха/.Само с бялото месо ще стане по-сухичко и ще се наложи да се намажат рулцата с мазнина.А отгоре леко да ги намажете с подправката на "маги вълшебен вкус".Може да направите малки ролца.Отделно от бутчетата,отделно от бялото месо.Пробвайте чудесен деликатес е.Сега ми се върти една идея да го направя като тип мусака.Като пробвам ще пусна рецептата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB