Продукти:
1 кг. патладжани
250 г. сирене
3 домата
1 чаена чаша олио
1 връзка магданоз
1 глава чесън,
1 кофичка кисело мляко
2 бр. яйца
1 чаена чаша прясно мляко,
сол, черен пипер
Приготвяне:
Патладжанът се нарязва на колелца, посолява се, оставя да се изцеди, след което се измива добре.
Подсушава се и се пържи в сгорещено олио.
В намазана тавичка се слага половината патладжан, а върху него се нарежда сиренето на тънки парченца. Поръсва се с черен пипер и половината магданоз.
Подреждат се доматите нарязани на колелца.
Слага се останалата половина от патладжаните и ястието се залива с разбитото прясно мляко и яйцата (може и малко настърган кашкавал).
Пече се 15/20 мин. в силна фурна.
След като се извади от фурната, ястието се залива със сместа от киселото мляко и счукан чесън. Отгоре се поръсва с магданоз.
По желание между редовете може да се сложи (мариновани, сварени, запържени) гъби, парченца сварено или пържено месо и колбас.
|