inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 18 Ное, 2017 7:16 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 29 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 18 Ное, 2005 12:51 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Свинско с пикантен сос


1 кг свинско месо (най-добре шол)
1 1/2 кутия топено сирене (по 125 г кутия )
2 кофички сметана (200 г)
1 ч ч прясно мляко (~ 200мл )
1/2 пакет масло (~ 62.5 гр )
черен пипер


1. Месото се нарязва на парчета и се реди на дъното на пръстеновиден гювеч или йенаглас
2. Отогре се поръсва с черен пипер
3. Покрива се с топено сирене, сметана, залива се с прясно мляко и се
нарежда масло на парчета
4. Пече се в затворен съд и се поднася топло с картофено пюре


*Добавила съм приблизително мерките... Мога да кажа колкото повече е топенето сирене, толкова е по вкусно....Фурната е предварително загрята околко 200 С или 230 С ...


 Profile  
 
 Рецепта: Re
Сготвено на: 21 Окт, 2007 9:07 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
:mexwave: :mexwave: :mexwave: :mexwave:
Стана страхотно! Малката ми дъщеря обяви, че всъщост топеното сирене можело да се яде! Венец за дългия ми труд по убеждаването и.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Окт, 2007 10:53 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
У нас се слагат и към 250 гр. гъби и комбинацията става страхотна. Това е любимото ядене на цялата ми фамилия и съответно се готви по всякакви тържествени поводи, когато се събираме.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Окт, 2007 12:13 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
У нас се слагат и към 250 гр. гъби и комбинацията става страхотна. Това е любимото ядене на цялата ми фамилия и съответно се готви по всякакви тържествени поводи, когато се събираме.


А може ли да си го спретна ей така, без повод?


 Profile  
 
 Рецепта: Re
Сготвено на: 22 Окт, 2007 12:45 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
Гореспометата ми дъщеря не яде и гъби. Продължавам с опитите.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Окт, 2007 1:17 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Маца написа:
У нас се слагат и към 250 гр. гъби и комбинацията става страхотна. Това е любимото ядене на цялата ми фамилия и съответно се готви по всякакви тържествени поводи, когато се събираме.


А може ли да си го спретна ей така, без повод?


Е хайде, може. 8)
Аз често го правя с пилешко за да е по-леко за претенциозните, и понякога също изпускам гъбите, че детенце е още малко за тях.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2007 12:21 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 25 Окт, 2007 10:53 am Чет
Мнения: 18
Това свинско изглежда доста обещаващо, с гъбите особено, ще взема да го пробвам :pya:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2007 1:17 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Zmeya_Gosho написа:
Това свинско изглежда доста обещаващо, с гъбите особено, ще взема да го пробвам :pya:


Здрасти Змей,
пробвай и докладвай.

Само да добавя, че в моя вариант всичко се разбърква, а не се реди. И по принцип не слагам мляко, но тогава сосът става доста гъстичък. Всичко е въпрос на вкус.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Окт, 2007 7:02 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Днес ще го правя туй. Взел съм продуктите, като месото ми е прасешко контрафиле, което ще нарежа на шайбички, а сирената са две - топено и синьо. Има и сметанка. :facelick:

За гарнитура съм намислил да направя сварени и после запържени картофки с лучец и чесънец.

После може и така :sumo: да изглеждам, ама на мен не ми пука. Не ща да ставам торба кокали и трябва да поддържам линията!

Нали така, момчета! (Кльощавите колеги г-н Мрън-мрън, Еднокрачко и Антон да се вземат овреме у ръце!)


 Profile  
 
 Рецепта: свинско
Сготвено на: 30 Окт, 2007 8:22 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
Ъпгрейда с пушеното сирене е страхотен. Пробвах го. Работи! :shock:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Окт, 2007 9:07 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...месото ми е прасешко контрафиле...

:shock: :shock: :shock:
Ти да не би да гледаш разни тв предавания за "перфекционисти", които похабяват хубави меса?


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2007 9:54 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Алеко написа:
...месото ми е прасешко контрафиле...

:shock: :shock: :shock:
Ти да не би да гледаш разни тв предавания за "перфекционисти", които похабяват хубави меса?


Явно. :)
Тази манджа я правя с шол или бут, защото като е в йенска тенджера се задушава страхотно и става толкова крехко, че няма нужда да се хаби хубавото контрафиле за такива нужди. То това именно и е хитрото на манджата, че всякакво месо става за ядене.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2007 10:47 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 25 Окт, 2007 10:53 am Чет
Мнения: 18
Маца написа:
Здрасти Змей,
пробвай и докладвай.

Само да добавя, че в моя вариант всичко се разбърква, а не се реди. И по принцип не слагам мляко, но тогава сосът става доста гъстичък. Всичко е въпрос на вкус.

Пробвах го това свинско през уикенда, стана страхотно :ligi: и домочадието го хареса само хлапето беше много подозрително към соса, но той е подозрителен към по-вечето яденета с изключение на кроасани и хамбургери :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Ное, 2007 12:20 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Алеко написа:
...месото ми е прасешко контрафиле...

:shock: :shock: :shock:
Ти да не би да гледаш разни тв предавания за "перфекционисти", които похабяват хубави меса?


Моля, не стреляйте по пианиста (в случая готвача), той прави, каквото му наредят. За съжаление ЗМ други части от прасето не яде. А освен това контрафилето си е много подходящо за целта, според мен.

Снощи го направих, има даже и снимки, ама сега ми се спи и ще ги пусна утре. Стана прекрасно!

Благодаря на Пилето Шарено за рецептата!!! :hug:

Ето и обещаните снимки.

1. Продуктите:

Image

2. Мръвката (сложих само 8 парчета, останалото във фризера):

Image

3. Добавих малко лучец и чесънец:

Image

4. Картофките в тигана:

Image

5. Готовата манджичка:

Image

6. Воала:

Image


Attachments:
meso5.jpg [44.82 KiB]
Not downloaded yet
meso4.jpg [60.4 KiB]
Not downloaded yet
meso3.jpg [39.54 KiB]
Not downloaded yet
meso2.jpg [46.38 KiB]
Not downloaded yet
meso1.jpg [53.68 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2007 5:17 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Окт, 2007 10:26 pm Нед
Мнения: 2
Леле изглежда много вкусно!Определено трябва да се пробва... :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2007 5:49 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Чудни снимки! Браво, Алеко :clap:

Имам само две чуденки - защо картофките на последната снимка са толкова малко? Да не си дегустирал, докато чакаш да се сготви месото :grill: :P ?

И другата - с какво вино поднесе шедьовъра си?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2007 8:02 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
...Имам само две чуденки - защо картофките на последната снимка са толкова малко? Да не си дегустирал, докато чакаш да се сготви месото :grill: :P ?
И другата - с какво вино поднесе шедьовъра си?


Е, чак пък шедьовър...

По въпрос 1: Това е само първото сипване в една от двете чинии. Имаше и за допълнително, както и за следващия ден. :)

По въпрос 2: Никакво. :oops: Просто забравих. А според мен щеше да му върви някакво много сухо бял вино, с аромат на прясно окосена трева.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 4:01 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Алеко, браво на теб! Молодец! :)

П.С. Много ме кефи глинената ти тенджера.. 8) Как мога да се снабдя с такава..?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 6:44 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
ludetina написа:
Алеко, браво на теб! Молодец! :)

П.С. Много ме кефи глинената ти тенджера.. 8) Как мога да се снабдя с такава..?


Ама хич не помня от къде сме я купили. Ще питам ЗМ. А вие на срещата защо няма да идвате?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2007 9:22 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Сготвих го и стана много добре. Добавих и малко синьо сирене за разкош. Само дето препълних малко йената и известна част излезе във фурната та ми е наредено да я измия. Алеко нищо не каза от къде ти е тенджерата, че сме заинтересувани да си купим такава.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2007 11:04 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Kabal написа:
Алеко нищо не каза от къде ти е тенджерата, че сме заинтересувани да си купим такава.


Питах г-жата и тя рече, че била купена от едно малко дюкянче в безистена на пл. "Славейков", дето е изходът на "Бонжур".


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2007 5:39 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Мали бях забравила тази рецепта :oops: -но се радвам, че се хареса на Алеко :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2007 6:06 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
marabu написа:
Мали бях забравила тази рецепта :oops: -но се радвам, че се хареса на Алеко :)


Как така само на мен? Я виж колко възторжени отзиви имаш!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2007 6:38 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
не дописах аз.. падна ми нета :oops: но се радвам, че се харесва :)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2008 10:24 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Ное, 2008 10:03 am Пет
Мнения: 1
marabu написа:
Свинско с пикантен сос


1 кг свинско месо (най-добре шол)
1 1/2 кутия топено сирене (по 125 г кутия )
2 кофички сметана (200 г)
1 ч ч прясно мляко (~ 200мл )
1/2 пакет масло (~ 62.5 гр )
черен пипер


1. Месото се нарязва на парчета и се реди на дъното на пръстеновиден гювеч или йенаглас
2. Отогре се поръсва с черен пипер
3. Покрива се с топено сирене, сметана, залива се с прясно мляко и се
нарежда масло на парчета
4. Пече се в затворен съд и се поднася топло с картофено пюре


*Добавила съм приблизително мерките... Мога да кажа колкото повече е топенето сирене, толкова е по вкусно....Фурната е предварително загрята околко 200 С или 230 С ...


Извинявай ,би ли ми казала ,колко време го печеш и не се ли пресича сметаната :roll:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 29 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB