Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:42 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Руло с бекон
Сготвено на: 22 Ное, 2005 7:58 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
500 гр.кайма смес
350 гр. бекон
2 глави лук
1 ч.чаша ориз
1 ч.чаша стъргани домати /или от консерва/
6 бр. цели дълги моркова
2 суп. лъж. олио
сол, чер пипер на вкус
розички от сварени броколи

Приготвяне:
Запържвате лука нарязан на ситно, добавяте ориза и пържите, докато стане прозрачен. Подправяте със сол и черен пипер.

В отделен съд запържвате каймата, да стане на трохи, добавят се доматите, докато се изпари водата им. Смесвате каймата с ориза,добавяте малки розички от сварените броколи.

Отделно в подсолена вода се сваряват морковите.

Разстилате върху фолио резени бекон, така че да се застъпват. Отгоре изсипвате 1/2 от каймата с ориза, поставяте по дължина целите и сварени моркови, следва останалата смес.

Завивате рулото във фолиото и печете в тавичка с малко вода на дъното.

Може да го опечете и в продълговата тясна и висока кексова тавичка.

Сервира се на резени с пържени, варени картофи и гъби. Може и поляти с лек бешамелов или млечно-майонезен сос.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Руло с бекон
Сготвено на: 23 Ное, 2005 4:12 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
vivagd написа:
Продукти:
.........................................................................................
.........................................................................................
Може и поляти с лек бешамелов или млечно-маьонезен сос.
Ауу, СУПЕР! А със студен или топъл сос е по-добре? Бешамелът е топъл ,а млечно-майонезения е студен...


 Profile  
 
 Рецепта: Руло с бекон
Сготвено на: 23 Ное, 2005 6:39 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Рулото с гарнитурата е добре да са топли.Сосът дали е топъл или студен мисля,че не е толкова от значение.Въпрос на вкус.Може преди консумация всяка чиния с ястието и соса да се притопли по 1 мин.в микровълновата фурна. :ordber:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB