inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Мар, 2017 2:40 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Дек, 2005 2:09 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
бяло месо от 1 пиле без кожа
8 + 1 сушени кайсии
2 яйца
3 с.л. нишесте
газирана вода

за маринатата:
светъл соев сос, 1ч.л. мед, сок от половин лимон, сос Уорчестър на вкус

Продуктите за маринатата се разбиват добре, месото се нарязва на кубчета ок.2см и се оставя да отлежи в маринатата 24 часа.
Кайсиите се накисват за половин час в малко кайсиева ракия или бренди и се нарязват на половинки /а готвачът изпива ракията, като мезва с кайсийката, която предварително си е отделил за целта/.
Яйцата и нишестето се разбиват с остатъка от маринатата, като се прибавя малко газирана вода, така че да се получи консистенция на гъсто палачинково тесто.
Месото и кайсиите се нанизват последователно на дървени шишчета, потапят се обилно в тестото и се изпържват в голямо количество вряло олио /най-добре във фритюрник/.
Ориз със зеленчуци или настъргани моркови и соеви кълнове с лимон и зехтин са подходяща гарнитура за тези шишчета.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Дек, 2005 3:38 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
8 + 1 сушени кайсии

... /а готвачът изпива ракията, като мезва с кайсийката, която предварително си е отделил за целта/...


Много се чудих за тази деветата кайсийка, ама после разбрах. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Дек, 2005 5:36 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Много се чудих за тази деветата кайсийка, ама после разбрах. :lol:


:YY:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB