Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Ное, 2018 10:41 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Дек, 2005 9:38 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Мързелив ориз с пилешко

Източник : forum.kuking.net

. 2 глави лук се запържват в тиган и заедно с олиото (масло) се прехвърля в тава...
. Отгoре се изсипва консерва грах с моркови (отцедени без вода)...
. Отгоре 2 чаши ориз (суров) ..Подправя се със сол, черен пипер и по желание пилешки бульон...
Image
. Залива се с 3 чаши гореща вода ..
. Пилешките бутчета се подправят по желание и се нареждат най-отгоре..
Image
. Тавата се покрива с алуминиево фолио...
. В предварително загрята фурна ~ 200 С за 2 часа и 30 мин ...
Image

** Не си спомням кой е автора, само си мисля, че е кукинг.. но му благодаря многоо!!!! мързеливо и много вкусно :belly:

Добър Апетит !!!


Attachments:
Picture 5.jpg [35.94 KiB]
Downloaded 686 times
Picture 3.jpg [55.27 KiB]
Downloaded 471 times
Picture 2.jpg [47.5 KiB]
Downloaded 408 times
 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2005 10:28 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Обожавам такива манджи ;) а ако има и гъби... Съчетанията на всички тези цветове е прелестно ;). Мерси за рецептата, Marabu.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2005 12:50 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Предварително сварете бутчетата инак ще останат сурови - оризът става за максимум половин час - тъкмо ще използвате и бульона.. Или ги запечете предварително САМО с мазнината - после наръсете лука - после добавете зеленчука и ориза...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2005 2:42 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Напротив . Пилешкото даже е препечено вътре нищо, че има фолио отгоре ... има си коричка на препечено пиле.... А ориза не изсъхва ...Единственно е задължително да има лук (пържен ) ....


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2005 9:31 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
yosif написа:
Предварително сварете бутчетата инак ще останат сурови - оризът става за максимум половин час - тъкмо ще използвате и бульона.. Или ги запечете предварително САМО с мазнината - после наръсете лука - после добавете зеленчука и ориза...
По принцип и аз варя пилешкото месо преди печене - това спестява време, но явно технологията на тази рецепта не изисква предварително варене. Тъй като 99,99% от рецептите в тези форуми са изпробвани лично от авторите им, нямам съмнение, че това, което казва Марабу-то е прзвилно. Пък и два часа и половина при предварително загрята до 200 градуса фурна мисля, че е достатъчно време...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB