Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:06 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 07 Яну, 2006 12:58 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
За целта ни е необходимо да разполагаме с глинено гърне от тези които можем да използуваме и при готвене на котлон,боб,моркови,лук,пушени гърди ,джоджен,стрита суха люта чушка,олио,вода
Боба го накисваме от вечерта във вода и една каф.л-ка сода.На другия ден изливаме водата и го измиваме обилно под течаща вода.Сипваме го в гърнето и прибавяме нарязаните на дребно моркови ,кромид лук,пушените гърди и ситно стритата люта чушка /при здрав стомах и бъбреци/Сипваме вода и олио и поръсваме с джоджена.Гърнето закачаме на триъгълна стойка която по средата има закачена верига.Стойката се поставя над огнище в което сме наклали огън и се е образувала силна жар.Гърнето да е близо до жарта но да не опира в нея.Оставяме така 6-7 часа да къкри или както македонците са казали да се "тищи".Така приготвения боб става много апетитен и особено гладен човек трудно би устоял на такава вкусотия


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB